среда, 14 июня 2017 г.

GPS маячок- датчик для безпеки

GPS-автомаяк: що це і навіщо він потрібен?

Маяки для авто, або по-іншому «закладки», в першу чергу розглядаються як протиугінні засоби. Вони дозволяють знайти об'єкт після його несанкціонованого переміщення (крадіжки транспортного засобу, переміщення авто на штраф-стоянку і ін.) GPS-маяки стеження для авто встановлюються на легкові та вантажні автомобілі, мототранспорт, літальні апарати, залізничні локомотиви, водний транспорт. Іноді подібні пристрої оснащує контейнери, банкомати та інші об'єкти, що знаходиться в зоні інтересів зловмисників.

Маяк визначає координати розташування об'єкта, на якому він встановлений, через певні інтервали часу, задані його власником. В інший період «закладка» знаходиться в сплячому режимі. Це робить її практично непомітною для сканерів, якими користуються автоугонщики для виявлення охоронного обладнання на автомобілях.

GPS-маячок відрізняється компактність - їх розмірами ненабагато більше, ніж у сірникових коробок. Їх легко непомітно розмістити в колісних арках, під оббивку сидінь, дверна обшивка і т. д. Управління пристроями здійснюється з серверів або за допомогою мобільних пристроїв.

Ключовий елемент автомаяков є модулі, які забезпечують отримання та передача інформації про розташування об'єкта за допомогою супутникового або мобільного зв'язку:

GPS і / або ГЛОНАСС-приймачі, необхідні для визначення координат машин;
GSM-модулі, які забезпечують передачу інформації про об'єкти за допомогою GPRS, SMS або голосового зв'язку.
на замітку
Супутникова навігація надає американської (GPS) і російські (ГЛОНАСС) орбітальні супутники. Однак оптимальне рішення є придбання маяків для авто, що використовує обидва супутникових системи одночасно.
На вітчизняному ринку представлені GPS-закладки двох типів: що працюють від вбудованих джерел живлення і універсальні, які також можуть підключатися до електроживлення.

Можливість тривалої автономної роботи є важливим перевагою цих пристроїв, оскільки в разі викрадення транспортного засобу вони протягом тривалого часу зможуть передавати дані власнику машини. Крім того, їх можна використовувати на об'єктах, які надовго залишаються знеструмленими або взагалі позбавленими джерел живлення, наприклад, на вантажних контейнерах.

Комментариев нет:

Отправить комментарий