среда, 19 июля 2017 г.

Принцип роботи GPS маячків стеження

Автономна пошукова GPS система складається з декількох модулів і корпусу - стандартного або герметичного, стійкого до впливу вологи і екстремальних температур (від -25 до + 85 ° C). Перший варіант може використовуватися в салоні або багажнику машини, а другий - в будь-яких місцях.

Основним елементом конструкції є GPS- або ГЛОНАСС-маячка, що визначає координати розташування машини. Основні відмінності цих систем полягають в тому, що перша з них є американський розробкою, а друга - вітчизняної. Точність визначення координат першої з них досягає 2-4 метрів, другий - 3-6 метрів. GPS відрізняється максимальним покриттям і можливістю вимірювати швидкість переміщення об'єкта, а ГЛОНАСС характеризується більшою захищеністю сигналу і стійкістю до перешкод. Максимальну точністю даних і стабільність сигналу забезпечують пошукові маяки, оснащені GPS- і ГЛОНАСС-модулями одночасно.

Ще один важливий модуль пристрою стеження за авто - GSM-модуль, який відправляє інформацію про координати на сервер системи позиціонування або телефон власника авто. Для перегляду даних з сервера власнику авто можна встановити на своєму комп'ютері або мобільному гаджеті спеціальний додаток. Його використання дозволяє відстежувати переміщення машини в реальному часі, а також переглядати маршрути і швидкість проходження транспортного засобу за різні періоди.

Конструкція GPS маячка для стеження за машиною обов'язково включає антену, пам'ять для зберігання даних і батареї або акумулятор. Деякі моделі також можуть підключатися до бортовим системам автомобілів для підзарядки. Без такої можливості не обійтися, якщо прилад повинен передавати відомості з високою частотою або використовуватися в умовах низьких температур.


Комментариев нет:

Отправить комментарий