среда, 19 июля 2017 г.

Технічні характеристики сучасного обладнання для стеження за автомобілями

Перш ніж купити GPS-маячок стеження, необхідно визначитися з технічними характеристиками товару. Вони повинні визначатися передбачуваними умовами використання приладу і бюджетом покупця.

Головний параметр, на який звертають увагу потенційні користувачі, - це точність визначення координат розташування об'єкта. У приладах, що працюють одночасно з двома системами супутникового позиціювання (GPS і ГЛОНАСС) вона досягає 2,5 метрів. Не менш важливий параметр - надійність сигналу. Забезпечити стійкість сигналу до перешкод і впливу пристроїв глушіння дозволяє спільне використання навігаційних сервісів - ГЛОНАСС, GPS і LBS.

Також слід звернути увагу на корпус. Він може бути як стандартним, так і герметичним. Якщо власник планує використовувати прилад в умовах вулиці, то краще віддати перевагу другому варіанту. У цьому випадку обладнання буде надійно захищене від впливу вологи, бруду і низьких температур. Такий автономний пошуковий маяк може розміщуватися в колісних арках, на бамперах і в інших місцях, де викрадачам буде складно його виявити. Також слід приділити увагу способам кріплення приладу до автомобіля, серед яких можна виділити магніти, болти і вільне розміщення.

На замітку
Сьогодні на ринку представлені автономні пошукові GPS / GSM-маяки, що працюють тільки від акумуляторних батарей або додатково оснащені роз'ємами для підключення до електромережі. Час автономної роботи пристроїв становить 1-3 роки - залежно від моделі. Можливість передачі даних протягом тривалого часу особливо важлива для об'єктів, які довго залишаються знеструмленими (наприклад, для контейнерів з вантажами).
Перевага повністю автономних приладів полягає в тому, що вони не мають проводів, здатних привернути увагу зловмисників. У той же час використання подібного обладнання доцільно тільки в тому випадку, якщо передача здійснюється не частіше 1-2 разів на добу і прилад не використовується в умовах екстремальних температур. Є й додаткові параметри, які рекомендується враховувати при виборі пристрою. Наприклад, способи активації та оновлення програмного забезпечення, розміри апарата, наявність SIM-чіпа або можливості використання SIM-карти, умови абонентського обслуговування, наявність тривожної кнопки та ін.

Комментариев нет:

Отправить комментарий